Візитом до Бангладеш Папа привернув увагу світу до периферій
  • Суб, 02/12/2017 - 13:58

Відвідуючи Бангладеш, Папа Франциск привернув увагу всього світу до периферій. Такими словами визначив Апостольський візит Святішого Отця архиєпископ Майзус Коста, митрополит Чіттаґонґу. В Народній Республіці Бангладеш проживає майже 160 мільйонів населення, більшість з яких становлять мусульмани, 10% – індуїсти, а на всі інші релігії припадає менше одного відсотка. Католики, яких налічується коло 375 тисяч, становлять тільки чверть відсотка населення країни.

«У минулому тут мирно співіснували різні релігії і ми не хочемо втратити цю спадщину», – наголосив архиєпископ Коста. Він висловив надію, що відвідини Святішого Отця зміцнять дух толерантності, примирення, миру та гармонії не тільки стосовно релігійного співжиття, але також і соціальних питань.

«Треба наново віднайти нову гармонію не тільки між релігіями, але і між соціальними класами, між багатими й бідними, між упривілейованими і знедоленими»,  – сказав він. – Соціальна справедливість є центральною темою сучасного світу, як на його периферії, так і в так званому центру. Святіший Отець постійно про це пригадує, а тут, у Бангладеш, його слова є пророчими».