Визначено пріоритетні напрямки у розвитку молодіжного апостоляту на 2014 рік
  • Срд, 05/02/2014 - 16:32

Одним із пріоритетів Комісії у справах молоді Української Греко-Католицької Церкви на 2014 рік є формування спільноти осіб, які працюють для молоді.  

4 лютого 2014 р. Комісія у справах молоді УГКЦ провела засідання Молодіжних комісій єпархій та екзархатів УГКЦ, із якого бере початок співпраця із монашими Згромадженнями у розвитку молодіжного апостоляту.  Його учасниками вперше були священики, відповідальні за працю з молоддю у згромадженнях «Воплоченого Слова», Салезіян Святого Івана Боско, отців Василіян, отців Оріоністів.

Тут зібрані апостоли віри, - наголосив о. Петро Рак, керівник Відділу комісій Патріаршої Курії, який оприлюднив результати індивідуальної праці з головами Молодіжних комісій єпархій та екзархатів УГКЦ щодо викликів у праці з молоддю.

Під час засідання було визначено три головні проекти для молодіжного апостоляту УГКЦ на 2014 рік:

Підготовка Світового дня молоді, що пройде у 2016 р. в Кракові. До цієї події відбудеться ряд заходів, серед яких – проща хреста Світового дня молоді. Хрест перебуватиме у храмах Української Греко-Католицької та Римо-Католицької Церков на всій території України. 
Організація з’їзду молоді (11-13 липня 2014 р., Львів). Він включатиме духовну та музичну частини, цікаву інтеграційну складову для учасників та цінний подарунок для музикантів. З’їзд стане вагомою складовою творення Єдиного молодіжного простору. 
Заходи, приурочені канонізації Блаженного Папи Івана Павла II.

Комісія у справах молоді УГКЦ запрошує до співпраці осіб, які бажають долучитися до розвитку Єдиного молодіжного простору через участь у реалізації проектів, ділення досвідом. Контактна інформація: 097 58 88 554, pkusm.ugcc@gmail.com 

Учасників засідання гостинно прийняв о. Віталій Дем’янець, голова Комісії у справах молоді Івано-Франківської архиєпархії у Благодійному фонді «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ».

Марія Кохановська, Комісія у справах молоді УГКЦ