Визначилися переможці Всеукраїнського рівня християнського БРЕЙН-РИНГУ
  • Пон, 12/11/2012 - 11:00

10 листопада 2012 року у Львівській духовній семінарії Святого Духа відбувся всеукраїнський рівень інтелектуальної християнської гри брейн-ринг на тему Святих Таїнств.

Перед початком гри всі учасники молилися на Архиєрейській Літургії, яку очолив владика Венедикт (Алексійчук), Єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ, у співслужінні з о. Миколою Фрединою, ректором ЛДССД, о. Михайлом Гарватом, головою Катехитичної комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, та іншими головами єпархіальних катехичних комісій УГКЦ.

Благословляючи дітей на участь у грі, владика Венедикт сказав: «Ми щодня повторюємо слова молитви "Царю Небесний", зокрема "Ти, що всюди єси і все наповняєш". Питання для нас полягає в тому, чи віримо ми в те, що Господь - всюдисущий і все наповняє. Я зичу всім учасникам брейн-рингу відчути присутність Бога. Адже недаремно ж Він сказав, що там, де двоє збирається в Його ім’я, там і Він є».

Участь у грі, яка відбулася у двох вікових категоріях - 10-13 років та 14-17 років, взяли дитячі команди із 11 структур УГКЦ: Київської, Львівської, Івано-Франківської, Тернопільсько-Зборівської архиєпархій, Луцького та Донецько-Харківського екзархатів, Самбірсько-Дрогобицької, Бучацької, Стрийської, Сокальсько-Жовківської, Коломийсько-Чернівецької єпархій УГКЦ. Членами журі в змаганні були: с. Луїза Цюпа, заступник голови Катехитичної комісії УГКЦ, директор Катехитично-педагогічного інституту УКУ, с. Юліана Дзюбата, голова Катехитичної комісії Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ, о. Роман Гриджук, декан Тернопільського деканату УГКЦ. Діти пройшли нелегкий шлях підготовки та змагання у своїх парафіях, деканатах, а згодом єпархіях. Помічником у підготовці цих змагань для дітей був Методичиний порадник «Святі Таїнства в житті Церкви», розроблений представниками Комісії Києво-Галицького Архиєпископтства УГКЦ та оргкомітету Року Святих Таїнств в УГКЦ.

Додамо, що всі охочі могли переглянути хід гри під час онлайн-трансляції на головному сайті УГКЦ. Ведучим гри був бр. Юрій Цегельський, студент ЛДССД.

Переможцями брейн-рингу «Святі Таїнства у житті Церкви» у віковій категорії 10-13 років стала команда дітей із Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ, а у віковій категорії 14-17 років - команда із Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ. Переможці гри отримали кубки, медалі, грамоти та пам’ятні подарунки, інші учасники гри - відзнаки із рук с. Луїзи та о. Михайла. Нагороджуючи переможців, с. Луїза підкреслила, що така гра є великим днем в УГКЦ, адже діти змагаються за краще знання катехизмових правд. «Хочу вам побажати знайти відповіді на ті питання, на які ви, попри хвилювання і розгубленість, не змогли знайти відповіді під час гри. Переконана, що ви вже їх знаєте.  Хочу вас заохотити не зупинятися на вивченні лише певних питань з Катехизму УГКЦ, а й жити відповідно до нього. Вдячна вам за ваші старання і переживання. Повірте, що ваші хвилювання - заради Ісуса Христа, задля того щоб краще Його пізнати»,- сказала с. Луїза, звертаючись до дітей.

Наостанок о. Михайло Гарват подякував учасникам брейн-рингу та всім, хто долучився до організації цього заходу.

Нагадаємо, що 2012 рік Синод Єпископів УГКЦ проголосив Роком Святих Таїнств. Відповідно до Постанов Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, Катехитичній комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ було доручено зайнятися питаннями організації та проведення Року Святих Таїнств. За розробленою програмою проведення Року Святих Таїнств відбувалися заходи на загальноцерковному та єпархіальному рівнях, зокрема реколекції, катехитичні науки, з’їзди, Євхаристійні тижні, прощі, семінари та християнські табори. Одним із таких заходів є інтелектуальна християнська гра брейн-ринг на тему ««Святі Таїнства в житті Церкви».

Департамент інформації УГКЦ

Джерело: Католицький Медіаоглядач