Визнані чуда за заступництвом блаженних Павла VI та Оскара Ромеро
  • Срд, 07/03/2018 - 12:19

У вівторок, 6 березня 2018 р., Папа Франциск прийняв на аудієнції кардинала Анджело Амато, Префекта Конгрегації в справах проголошення святих, під час якої затвердив оприлюднення декретів цього відомства, які стосуються триваючих процесів. Першим у цьому переліку є визнання чуда за заступництвом блаженного Папи Павла VI, що відкриває шлях до його канонізації.

Ще чотири декрети стосуються визнання чуд за заступництвом блаженних, які вже скоро будуть проголошені святими. Це сальвадорський єпископ Оскар Арнульфо Ромеро Ґалдáмес, Архиєпископ Сан-Сальвадору, італійські священики Франческо Спінеллі та Вінченцо Романо, німецька черниця Марія Катеріна Каспер.

Два наступні декрети відкривають шлях до беатифікації Слуг Божих Марії Фелісії від Ісуса в Найсвятіших Тайнах, португальської черниці, за заступництвом якої визнано чудо, та словацької мирянки Анни Колесарової, вбитої 1944 року з ненависті до віри, визнаючи її мучеництво.

Решту шість декретів – це визнання геройського виміру чеснот. У цьому переліку: польський священик редемпторист Бернард Любєньскі, італійський капуцин Чечіліо Марія Кортіновіс, італійські черниці Джустіна та Марія Ск’яппаролі, італійська мирянка з Третього Домініканського Ордену Марія Антонелла Бордоні, італійська мирянка Алессандра Сабаттіні.