Влада Індії надалі не хоче запрошувати для візиту Папу Франциска
  • Птн, 23/03/2018 - 09:54

Незважаючи на старання Апостольської Столиці і єпископату Індії, ймовірний візит Папи до цієї країни стоїть під великим сумнівом.

Чергові перемовини між прем’єром Індії і кардиналом Освальдом Грасіасем не принесли жодних результатів. Прем’єр Нарендра Моді і надалі не має наміру запросити Франциска до цієї країни.

«Я нагадав прем’єрові про внесок Церкви у сфері освіти, служби здоров’я і соціальної праці, і що вона хотіла б продовжувати свою діяльність та брати участь у співтворінні народу», - сказав кардинал Грасіас. Глава Федерації єпископатів Азії також звернув увагу прем’єра на посилення переслідування християн. Однак, незважаючи на те, що він слухав «уважно» - як сказав єрарх – він не висловив жодних зобов’язань щодо візиту Папи.

Як інформує wiara.pl, в жовтні 2016 року під час прес-конференції на борту літака, повертаючись з Азербайджану, Святіший Отець сказав, що візит до Індії в 2017 році є «цілком ймовірний». Зрештою, відбулась подорож до Бірми, яку пронизує етнічний конфлікт, та до переважно мусульманського Бангладешу. Натомість Індія, де християнська меншість становить кілька десятків мільйонів вірних, досі не може дочекатись візиту Наступника св. Петра.