Влада індонезійської провінції Ачех має намір знести 13 церков
  • Пон, 21/03/2016 - 18:11

Влада індонезійської провінції Ачех, в якій проживають в основному мусульмани, має намір знести найближчої середи 13 церков. Знесення можна уникнути, якщо до цієї дати спільноти нададуть відповідні дозволи на будівництво та діяльність, повідомила 17 березня газета "Jakarta Post"

Боаш Туманґер, глава Форуму Любителів Миру в районі Ачех Сінгкіл повідомив газеті, що всі необхідні документи вже подані. Тепер влада вимагає додаткових дозволів від цілої низки установ і організацій, у тому числі від Міжконфесійного Форуму Злагоди (Interfaith Harmony Communication Forum). Однак, неможливо встигнути це зробити до 23 березня.

Такі дії влади є лише приводом, аби мати можливість знести будівлі, частина яких існує з 1935 року, вважає Туманґер. Він звернув увагу, що, наприклад, окружний орган у справах релігії заявив, що не може видавати дозволи для церков, оскільки він існує лише для того, щоб видавати документи про одруження.

У жовтні зафіксовано серію підпалів церков у районі Ачех Сінгкіл кількома сотнями озброєних мусульман. У результаті цього траплялися криваві конфлікти між християнами і мусульманами.

Ачех – єдина провінція Індонезії, заселена мусульманською більшістю, в якій діє ісламський закон шаріату.