Влада м. Люрд попереджає паломників про збільшення кількості кишенькових крадіжок
  • Втр, 29/10/2019 - 12:30

Оскільки кількість повідомлень про крадіжки на території відомого Марійського санктуарію стає все більшою, міська влада Люрду посилила заходи безпеки та закликає паломників бути уважнішими та пильнувати своє майно.

Місцевий прокурор повідомив, що цього року було зареєстровано 274 випадки крадіжок. Впродовж перших дев’яти місяців 2018 року зафіксовано 117 кишенькових крадіжок.

Найбільша кількість крадіжок відбувається на вулицях біля святині, де розташовані крамнички, що продають вервиці, ікони, статуї та воду з джерела.

«Кишенькові крадії тут дуже організовані професіонали своєї справи», - зазначив очільник сфери безпеки міста. – «Вони приїжджають хвилями і постійно змінюються. Як тільки одного вдається ідентифікувати чи затримати, їх усіх одразу заміняють. Мені це нагадує гру в кота і мишей».

Від минулого року влада міста  встановила 50 камер спостереження, а представники Церкви встановили додаткові камери поблизу храму, інформує CNA.

Відповідно до статистики, впродовж минулого року санктуарій в Люрді відвідали понад 770 тисяч паломників.

Хоча це місце відоме чудами та духовними наверненнями, представники служби безпеки застерігають паломників бути уважними, оскільки релігійні місця часто викликають в людей фальшиве відчуття безпеки.

«Багато людей думають, що приїхавши до Люрду, з ними нічого не може трапитись і залишають свої сумки відкритими», - наголошують в службі безпеки. – «В Люрді вони вважають, що Діва Марія захистить їх і з ними нічого не трапиться».