Влада Судану зрівняла з землею церкву, що належала громаді південно-суданських християн
  • Птн, 18/01/2013 - 00:00

Суданська влада зрівняли з землею християнський храм недалеко від Хартума. Церква належала громаді південно-суданських християн, пише ReligionToday.com.

Чиновники в супроводі поліції і бульдозера 2 січня зруйнували будинок Суданської п'ятидесятницької церкви в Соба-аль-Арад, передмісті Хартума, який був заснований як табір для біженців з Південного Судану. Ніякого попередження про знесення церкви влада не оприлюднила.

Громадянам Південного Судану, які проживають на території Судану, було наказано покинути країну після відділення Південного Судану в липні 2011 р. Проте тисячі людей не змогли повернутися на батьківщину через бідність, проблеми з транспортом і етнічні конфлікти.

Переслідування і дискримінація християн в Судані посилилися після відділення Південного Судану. В Індексі переслідування, який щорічно публікує християнська благодійна організація «Open Doors», Судан з 16-го місця в 2011 р. піднявся на 12-е в 2012 р. Уряд і суспільство намагаються витіснити християн з усіх сфер життя, зазначають правозахисники.

За матеріалами: www.sedmitza.ru