Влада Тунісу продовжує чинити перешкоди діяльності Католицької Церкви в країні
  • Чтв, 16/01/2014 - 19:12

В інтерв'ю інформаційному агентству Fides єдиний католицький єпископ Тунісу розповів про проблеми, які існують у християн, що проживають в цій мусульманській державі.

У 1964 р., коли влада Тунісу погрожувала закрити всі храми Католицької Церкви в країні, Ватикан і туніський уряд підписали угоду, що серйозно обмежила  діяльність Церкви в Тунісі .

«Ми не можемо фактично виконувати апостольське служіння слова через угоду 1964», - сказав архиєпископ Іларіо Антоньяцці (Ilario Antoniazzi), священик італійського походження, який служив у Єрусалимі та був призначений архиєпископом Тунісу в 2013 р.

Серед іншого, в 1964 р. більше 100 церков, якими володіла Католицька Церква в Тунісі, було конфісковано державою, зазначив прелат. «В даний час у нас є тільки 5 церков і 8 католицьких шкіл», - сказав Іларіо Антоньяцці.

«Ми не можемо навіть купити або орендувати будинки або отримати пожертвування, - продовжив єрарх.

«Але це не перешкоджає нам жили в гармонії з тунісцями, - додав архиєпископ. - Наша церковна громада складається, головним чином, з  іноземців, більшість яких є студентами і робітниками з Африки, з району Сахари».

За матеріалами www.sedmitza.ru