Влада як шлях до святості. У США пройде симпозіум про останнього короля Галичини
  • Втр, 04/10/2022 - 12:13

15 жовтня в Далласі пройде симпозіум, присвячений останньому правителю Австро-Угорської імперії, а відтак останньому королю Галичини і Володимирії – блаженному Карлу І.

Карл Габсбург зійшов на престол в розпал Першої світової війни і в умовах кризи імперії – наприкінці 1916 року. Падіння імперії і самого монархічного устрою Карл пережив, не тримаючись за особисту владу, але лишаючись вірним традиційним християнсько-монархічним принципам.

Карл Габсбург на Тернопільщині. Літо 1917 року

Особливе християнське смирення Карла проявилося не лише в умовах воєнно-політичних перипетій, але й під час тяжкої хвороби, яка обірвала його життя навесні 1922 року. У 2004 Папа Іван Павло ІІ проголосив Карла Габсбурга блаженним.

Серед спікерів симпозіуму у Далласі виступить один із провідних консервативних католицьких ієрархів сучасності – єпископ Атаназій Шнайдер.

Також серед спікерів будуть представники дому Габсбургів, в тому числі онука імператора Карла, інформує Політична Теологія.

Проблематика виступів буде стосуватися передусім пості Карла Габсбурга як прикладу прямування до святості у світських сферах життя, зокрема у політиці.