Владика Богдан (Данило): «Джерелом стратегії розвитку УГКЦ є день проголошення Главою УГКЦ Блаженнішого Любомира»
  • Чтв, 27/08/2015 - 10:05

Джерелом стратегії розвитку УГКЦ «Жива парафія – місце зустрічі із живим Христом» вважаю день проголошення Главою УГКЦ Блаженнішого Любомира. У своєму слові до народу в той час Блаженніший Любомир сказав, що для нього найважливішою цінністю є святість Божого люду.

Сказав владика Богдан (Данило), Правлячий архиєрей Пармської єпархії УГКЦ у США, 26 серпня під час прес-конференції, яка відбулася в рамках проведення Патріаршого Собору УГКЦ.

За словами єпископа, уже в ті часи було три групи, які почали працювати над розробленням стратегії розвитку Церкви: «Спершу існувала група владик під проводом Митрополита Стефана (Сороки), Архиєпископа і Митрополита Філадельфійського УГКЦ, які старалися визначити основні елементи церковного розвитку. Згодом ще одна група, користуючись вже існуючими напрацюваннями, почала систематизувати головні елементи стратегії. Цю групу очолював владика Давид (Мотюк), Єпарх Едмонтонський». А в 2011 році на Синоді Єпископів УГКЦ у Бразилії - про це не один раз згадували протягом цього Патріаршого Собору - владики створили робочу групу для реалізації стратегії розвитку УГКЦ на чолі з владикою Кеном (Новаківським), Єпархом Нью-Вестмінстерським УГКЦ.

Пояснюючи ідею виникнення стратегії розвитку УГКЦ, о. Андрій Онуферко, виконавчий секретар групи із реалізації цієї стратегії, сказав, що найчастіше вірні зустрічаються у своїй парафії, тож оновлення церковного життя потрібно починати саме звідти. «Ціль нашої стратегії полягає в тому, щоб допомогти Церкві зрозуміти її посланництво», - сказав священик.