Владика Богдан (Дзюрах) подякував високопосадовцям європейських інституцій за підтримку України
  • Пон, 23/06/2014 - 11:39

Вдячний вам за підтримку нашої країни під час «Революції гідності», коли наш народ, ціною великих жертв, звільнявся від диктаторського режиму, як рівно ж – за чітку і рішучу поставу Ради Європи у питанні анексії Криму та збройної агресії на Сході України.

Про це у Страсбурзі сказав владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду єпископів УГКЦ, звертаючись до Габрієли Баттіані-Драгоні, заступника Генерального Секретаря Ради Європи. Владика Богдан перебував у Страсбурзі 20 - 22 червня з нагоди чергової Зустрічі Генеральних секретарів Єпископських Конференцій Європи. 

Представник УГКЦ також висловив прохання до Ради Європи відслідковувати стан дотримання прав і свобод українського населення на території тимчасово окупованого Криму, в тому числі кримських татар. Крім того аналізувати дотримання релігійних прав християнських спільнот півострова, зокрема римо- і греко-католицьких громад та інших Церков, присутніх на території Криму.

Пані Габрієла Баттіані-Драгоні запевнила, що Рада уважно слідкує за розвитком подій в Україні та на Кримському півострові. Вона додала, що Рада Європи і надалі підтримуватиме усі зусилля керівництва української держави, спрямовані на відновлення миру та розбудову демократичного суспільства в Україні.

Цього дня, зустрічаючись з керівниками Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), владика Богдан висловив вдячність за підтримку цієї інституції зусиль українського народу в побудові нового майбутнього України. Водночас представник УГКЦ звернув увагу на небезпеку поширення пропаганди ненависті і агресії, яка спостерігається навколо подій в Україні, на необхідність щирого іспиту сумління на європейському рівні щодо трагічного балансу, який залишила після себе комуністична ідеологія.

Він також поділився досвідом діяльності ВРЦіРо, який, на думку доповідача, може послужити взірцем успішної міжконфесійної та міжрелігійної співпраці, гідним до наслідування в європейській практиці загалом.

З свого боку п. Анне Брасьор, Президент Парламентської Асамблеї Ради Європи, підкреслила важливу роль ВРЦіРО у пошуках відновлення та запевнення тривалого миру в Україні.

«Україна є і буде залишатися частиною нашої європейської сім’ї», − запевнила п. Брасьор. Вона також анонсувала візит Президента України та його виступ перед Пленарною Асамблеєю Ради Європи 26 червня 2014 року.