Владика Богдан (Дзюрах) у Вишгороді очолив Молебний чин відкривання дверей з нагоди початку Року Божого милосердя
  • Нед, 13/12/2015 - 21:36

13 грудня Владика Богдан (Дзюрах), Адміністратор Патріаршої курії УГКЦ, очолив Молебний чин відкривання дверей з нагоди почтку Року Божого Милосердя в храмі Вишгородської Божої Матері поблизу Києва.
Додамо, в УГКЦ, рішенням Синоду єпископів, у відповідь на заклик Святішого Отця Франциска Папи Римського, започатковано Надзвичайний ювілейний рік Божого милосердя. Він триватиме від 8 грудня 2015 року до 26 листопада 2016 року Божого. Тож у визначених храмах по всій Україні проведуть Молебні чини відкривання дверей. Молебний чин служать перед початком богослужіння перед церквою.

«У Рік Божого Милосердя кожен християнин покликаний ще раз наново відкрити для себе таємницю незбагненого Божого милосердя. Для того, щоби зануритися у Боже милосердя в Таїнстві покаяння та сповіді, найперше. А також відбуваючи прощі до святих місць, молячись зі щирою вірою. Таким чином, щоб отримати особливі Божі благодаті, які Господь навіть прив’язав до певних своїх святих місць. Зокрема,  як це є в Патріаршому соборі УГКЦ та в храмі Вишгородської Божої Матері Київської архиєпархії», - пояснив єпископ.

Також цього дня до храму привезли мощі дванадцятьох апостолів із Патріаршого собору Воскресіння Христового УГКЦ.