Владика Богдан (Дзюрах): "Війна і мир починаються у людському серці"
  • Чтв, 03/07/2014 - 18:03

«У світлі Божого слова ми краще починаємо розуміти страждання, які спадають на нас, на наших ближніх чи на наш народ». Про це сьогодні, 3 липня, в Патріаршому Соборі Воскресіння Христового сказав владика Богдан (Дзюрах), Адміністратор Патріаршої курії, під час проповіді на Богослужінні для працівників Патріаршої курії.

Владика Богдан просить пам’ятати, що Ісус заохочує нас не тільки прийти до Нього. «Його серце – Боже серце, здатне вмістити журби і болі всіх людей, цілого людства. Бо це серце Боже.Тому не вагаймося принести до престолу Всевишнього болі, журби, страждання інших людей», – закликає проповідник.

Владика Богдан зазначив, що можна принести «журбу, втому наших співгромадян, які живуть на Сході України, живуть у тіні смерті, у постійній небезпеці, бо живуть у стані війни».

«Молімося і принесімо журби наших державних керівників, на яких лежить великий обов’язок прийняти правильні рішення серед багатьох можливих варіантів. Їм потрібен дар Святого Духа, дар ради, щоб вони могли прийняти єдино правильне рішення, яке служитиме добру нашого народу», – сказав Архиєрей.

Єпископ закликає приносити і журби, переживання, думки наших воїнів, які сьогодні перебувають на передовій, які ризикують своїм життя, щоб захистити наше з вами життя.

«Принесімо також перед престіл Всевишнього тих людей, у серці яких помістилася ненависть, злоба і агресія, – наших ворогів. Бо до їхнього серця тільки Бог має доступ», – вважає Секретар Синоду.

На його переконання «як війна, так і мир починаються в людському серці». Тож закликає він, «віднесімо їхні серця і вкладімо їх у серце Ісуса, щоб воно перемінило їх, навернуло від злих намірів і бажань».