Владика Богдан (Дзюрах) взяв участь у відзначенні Дня німецької єдності
  • Птн, 05/10/2018 - 12:03

В четвер, 4 жовтня 2018 року, Секретар Синоду Єпископів УГКЦ владика Богдан (Дзюрах) взяв участь в урочистому прийомі в Посольстві Німеччини в Україні з нагоди Дня німецької єдності.

Представник УГКЦ передав Послу Німеччини в Україні п. Ернстові Райхелю привітання від Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава та побажання Божого благословення для німецького народу.

Пан Райхель у своєму виступі на початку урочистості наголосив на глибокій єдності, яка існує між подіями майже 30-літньої давності в Німеччині, коли був повалений Берлінський мур, та новітніми змаганнями за свободу українського народу. За словами Посла, подібно як біля Берлінського муру вмирали його співгромадяни за гідність і свободу власного народу, так само тут, у Києві, під час Революції гідності понад сто людей віддало своє життя за те, щоб Україна належала «до єдиного простору європейських цінностей». Далі виступаючий підкреслив незмінність підтримки німецьким урядом проєвропейського курсу України та запевнив, що Німеччина являється другом України, про що свідчать численні контакти очільників обох держав, тісна співпраця у протидії російській агресії, розвиток економічної співпраці  між обома країнами.

В короткій розмові з Послом Німеччини в ході урочистостей, владика Богдан подякував йому за підтримку України, а також поділився своїми враженнями від спілкування з простими німцями в ході свого нещодавнього перебування у Берліні в рамках 22-го Міжнародного Конгресу Благодійного фонду «Реновабіс». Цікавлячись у мешканців Берліну, які проживали як в східній, так і західній його частинах, їхньою оцінкою процесу відновлення єдності Німеччини, Секретар Синоду почув щирі відгуки та схвальну оцінку подій, пов’язаних з падінням Берлінського муру, які, хоч були супроводжені численними труднощами та викликами, докорінно змінили обличчя європейського континенту і відкрили шлях до свободи поневоленим комуністичною ідеологією народам Центральної та Східної Європи.