Владика Богдан (Дзюрах) взяв участь в урочистому прийомі з нагоди Дня короля Іспанії
  • Пон, 15/10/2018 - 11:52

На запрошення Посла Королівства Іспанії пані Сільвії Йозефіни Кортес Мартін Секретар Синоду Єпископів УГКЦ взяв участь у відзначенні Дня Короля, яке Посольство Іспанії провело минулої п’ятниці, 12 жовтня у Києві.

Представник УГКЦ передав вітання іспанському народові та її королю Філіпові IV-му від імені Отця і Глави УГКЦ, підкресливши важливу роль двосторонніх відносин між Іспанією та Україною не лише на дипломатичному і державному рівні, але й міжцерковному.

Пані Посол високо оцінила діяльність УГКЦ зокрема у соціальній сфері та запевнила про підтримку України та українського народу з боку Королівства Іспанії. Владика Богдан рівно ж висловив співчуття пані Сільвії у зв’язку зі смертю її батька Михаїла, який відійшов до вічності кількома днями раніше.

У своєму виступі на урочистому зібранні пані Посол Іспанії висловила слова щирої вдячності українській державній владі і зокрема Президентові України П.О. Порошенкові за підтримку Іспанії та її територіальної цілісності, а зі свого боку запевнила про однозначну і послідовну підтримку з боку її країни проєвропейських змагань українського народу. Вона рівно ж пригадала нещодавній візит до України Короля Хуана Карлоса І, батька чинного монарха, який відвідав Київ в днях, коли тут проходив фінальний матч Ліги чемпіонів, і був глибоко вражений красою української столиці та гостинністю українського народу.