Владика Богдан (Дзюрах) зустрівся із Апостольськм Нунцієм при Європейському Союзі
  • Нед, 23/02/2014 - 11:19

В Брюсселі відбулася зустріч владики Богдана (Дзюраха), Секретаря Синоду Єпископів УГКЦ, з Апостольськм Нунцієм при Європейському Союзі Архиєпископом Аленом Павлом Лєбопіном (S.E. Mons. Alain Paul Lebeaupin) та Генеральним Директором Департаменту «Відповідь на кризу» служби зовнішніх відносин Європейського парламенту паном Агостіно Міоццо (Agostino Miozzo).

Учасники зустрічі обмінялися думками з приводу актуальної суспільно-політичної ситуації в Україні та ролі Церков та релігійних організацій в них. Архиєпископ Лєбопін запевнив представника УГКЦ про молитовну близькість та солідарність Апостольської Столиці з українським народом. В ході зустрічі було рівно ж підкреслено важливу миротворчу роль Церков в ході подій останніх місяців. Владика Богдан подякував за солідарність з українським народом, а особливо за зусилля представників Євросоюзу у вирішенні кризи в Україні. В зустрічі брав участь всесв. о. Андрій Максимович, Секретар Апостольської Нунціатури в Бельгії.

Напередодні, 20 лютого, в день національної жалоби, владика Богдан (Дзюрах) відслужив поминальне богослуження (Панахиду) за загиблих євромайданівців в рамках маніфестації, яка відбулася перед Європарламентом, що її організували активісти в Брюсселю. Знаменно, що в цьому мітингу-реквієм взяли участь також представники Росії, Литви, Білорусі, Польщі, Бельгії та інших країн Європи, виявляючи тим самим свою солідарність з українським народом.

Департамент інформації УГКЦ