Владика Богдан Манишин: «Тільки стоячи на фундаменті Христової віри ми можемо зрозуміти правду»
  • Пон, 27/07/2015 - 17:52

Князь Володимир хотів, щоб це була могутня держава і він бачив, що без правдивого Бога її не збудувати. Наголосив Єпископ-помічник Стрийської єпархії Преосвященний владика Богдан Манишин 26 липня 2015 року на Архиєрейській Божественній Літургії в храмі Святих рівноапостольних Володимира і Ольги, що в Стрию.

Владика Богдан зауважив, що історики можуть подавати різні аргументи і пояснення, які стали причиною хрещення князем Володимиром Київської Русі, але історія ніколи не скаже усієї правди. І проповідник підкреслив, що: «тільки стоячи на фундаменті Христової віри ми можемо зрозуміти правду».

Продовжуючи своє духовне звернення до присутніх на храмовому празнику мирян і священиків, єпископ відзначив важливість духовного навернення кожної людини для добрих змін і розбудови цілої країни: «Коли ми хочемо почати зміни в державі, то ми мусимо подивитися на рівноапостольних Ольгу та Володимира. Зміни в державі вони починали зі себе», - пояснив Архиєрей, вказуючи на прийняття рівноапостольними святими віри Христової.

Також владика Богдан вказав на якісні зміни, які відбувалися в країнах, що приймали християнство, і відзначив важливу роль освіти в Київській Русі.

За словами єпископа, комуністичний режим старався впершу чергу знищити освічених людей, бо без доброї освіти та освічених людей неможливо зробити зміни в державі. А тому потрібно дбати за освіту дітей і розвивати її.

Говорячи про державних правителів цього часу та порівнюючи їх з правлінням рівноапостольних Володимира і Ольги, владика Богдан зазначив, що мудрі правителі перше місце завше дають Богові і покровителі цієї парафії запросили Бога у життя своєї держави.

На завершення своєї проповіді, звертаючи увагу на життя рівноапостольних святих, єпископ закликав усіх присутніх до покаяння перед Богом за свої минулі гріхи, щоб дати місце Богові у своєму житті та дозволити Йому діяти, і в такий спосіб відбудувати велику державу – Україну.