Владика Богдан Манишин закликав просити в Богородиці ласки віри і молитися з мир в Україні
  • Нед, 19/07/2015 - 14:33

У суботу, 18 липня 2015 року, в м. Стрию розпочалися всенічні богослужіння з нагоди відпусту до Ліської чудотворної ікони Пресвятої Богородиці, яка зберігається в катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці.

Молитовні святкування розпочалися співаною вервицею, а відтак відбулася Велика Вечірня з Литією, яку очолив Преосвященний Владика Богдан, єпископ-помічник Стрийської єпархії.

Після Вечірні, близько 21.00 год., центральними вулицями міста пройшла молитовна хода з копією чудотворної ікони. Участь у ході разом з єпископом, взяли священики міста Стрия і околиць та численні віряни. Процесія зупинялася біля храмів, що зустрічалися за маршрутом, під час яких Владика Богдан благословляв вірних іконою.

По завершенні ходи, до присутніх звернувся Преосвященний Владика Богдан, який наголосив: «Божа Мати завжди приходила, щоб дати людям знак своєї присутності, вона також була біженкою в когорті біженців, бо втікала до Єгипту, багато терпіла. І в своєму Успінні Вона нас не залишила і зараз також хоче бути з нами…».

Продовжуючи, Архиєрей зазначив: «Сьогодні, як ніколи, нам потрібно просити у Богородиці ласки віри, бо єдиним наміренням у якому молився Христос, згаданим у Євангелії, є слова, які Господь сказав до Петра «я молився за тебе, щоб твоя віра не послабла».

Насамкінець, єпископ закликав усіх присутніх на відпусті просити у Бога сили подолати страх і молитися за мир в нашій державі: «Марія, яка тримає Дитятко Ісуса в своїх руках сьогодні нам вказує, “все, що Він вам скаже, робіть!“. І в цей час, коли Пречиста Діва Марія збирає нас на молитву, відкриймо свої серця і душі та просімо в Бога ласки покаяння, без якого вогонь молитви не розгориться, щоб та молитва торкала всіх наших воїнів, які є на передовій, тих які наживаються на війні, тих які розпалюють вогонь конфлікту. І нехай на наш Богом вибраний край прийде мир усім людям доброї волі».

Біля 23.00 год. в Катедральному храмі розпочалася Божественна Літургія, яку  очолив ієрм. Ігнатій Голинський, студит. Після Літургії відбудеться водосвяття, а відтак читатимуться молитви над хворими. Після півночі у храмі розпочнуться нічні чування, а 19 липня об 11.00 год., на закінчення відпусту відбудеться Архиєрейська Божественна Літургія.