Владика Богдан: «Вони воюють за те, щоб наші діти не виховувалися на поразках...»
  • Втр, 17/10/2017 - 14:02

15 жовтня 2017 року владика Богдан (Манишин) освятив пам’ятний хрест свободи України і тих, що полягли за її волю у с. Пісочна, який сто років тому звели Січові стрільці та освятив Митрополит Андрей Шептицький. Після Літургії духовенство та громада села в урочистий спосіб помолились біля хресного меморіалу панахиду за убієнними, а у своєму слові до всіх присутніх єпископ відзначив подвиг та жертву, тих хто віддав своє життя за свободу України.

«Радянський режим намагався затерти їхню любов до своєї Батьківщини. Але існує сила правди, яку ніхто не може подолати, не зважаючи на те, що можуть зруйнуватися всі знаки пам’яті, спалитися всі архіви, і на тих теренах, де говорили українською, ходячи у вишиванках, навіть ті, котрі ще не вміють говорити українською, боронять і віддають своє життя», – сказав владика Богдан.

Торкаючись подій сьогодення – війни на Сході України, єпископ закликав не допускати сумніву щодо боротьби Української армії і добровольців, бо «вони воюють за те, щоб наші діти не виховувалися на поразках, щоб сила правди завжди виховувала майбутні покоління, щоб ми були готові жити для України».