Владика Діонісій відвідав громаду Покрови Пресвятої Богродиці м. Ровіго
  • Втр, 29/09/2015 - 14:34

У суботу, 26 вересня 2015 року, у передсвяття празника Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього, на запрошення протоієрея Олександра Сапунка, душпастиря української громади міста Ровіга, що в регіоні Венето (північна Італія) уже вкотре завітав із пастирським візитом Апостольський візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії владика Діонісій (Ляхович). 

 У рамках візиту владика Діонісій мав зустріч із місцевим римо-католицьким єпископом дієцезії Адрії – Ровіго Монсеньйором Лучіо Соравіто де Франческі.

Як і щоразу, перед початком Святої Літургії спільнота «Матері в молитві» молилася за своїх дітей та Україну. Відтак для почитання було винесено пишно прибраний квітами хрест.

На урочисту Літургію, яку очолив владика Діонісій у співслужінні з о. Олександром Сапунком прибули українці з Ровіго та довколишніх місцевостей. У проповіді владика торкнувся важливих тем з життя УГКЦ, а зокрема нещодавнього Собору УГКЦ, який відбувся в Івано-Франківську, та З’їзду монашества. Проповідник у першій частині проповіді розкрив тему «Парафія – місце зустрічі з живим Христом» та значення Святої Літургії, заохотивши вірних трактувати кожну можливість зустрітися разом на Божественній Літургії як Богом даровану нагоду, щоб разом молитися, зростати у святості та підтримувати одне одного, набратися духовної сили на наступний тиждень. А в другій частині проповіді владика Діонісій звернув увагу на хрест, який, подібно як у празник Воздвиження, є воздвигнутим і стоїть у центрі нашого життя. Цей хрест терпінь і досвідів є неминучим, зазначив владика, як наслідок гріха людини, як про це говорив ще старозавітний псалмопівець: «Це бо в беззаконнях я зачатий і в гріхах родила мене мати моя». Але поєднавши своє терпіння з терплячим Христом, наш хрест стає нагодою для нашого духовного росту і сили та нагодою до відкриття Божого милосердя до людини.

Опісля завершення Літургії була відслужена Панахида. Відтак відбулось мирування та вручення пам’ятних образків Пресвятої Богородиці.

Від імені душпастиря та парафіян громади для архиєрея пролунали слова привітання та многолітствіє, і як знак пошани та вдячності були вручені квіти. А владика Діонісій склав подяку за запрошення о. Олександру і всім присутнім за спільну молитву.

За повідомлення громади УГКЦ м. Ровіго