Владика Діонісій відвідав музей блаженного священномученика Симеона Лукача
  • Пон, 03/09/2018 - 13:45

В суботу, 1-го вересня 2018 р., владика Діонісій Ляхович, апостольський візитатор для українців греко-католиків в Італії, відвідав музей блаженного священномученика Симеона Лукача, що в с.Старуня, Богородчанського району, Івано-Франківськоі області.

Як відомо, цього року, 7 липня, минуло 125 років з дня народження єпископа підпільної УГКЦ блаженного священномученика Симеона Лукача.

Додамо, що у рамках святкування ювілею Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у неділю, 29 квітня, здійснив свій візит до с.Старуня та освятив тут зазначений музей. 

Нещодавно, згідно декрету Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського Володимира (Війтишина), при парафіі Св. апп. Петра та Павла, де діє новозбудований музей, було створено також паломницький центр блаженного Симеона. Крім того з волі ряду меценатів та жертводавців тут також було засновано благодійний фонд для лікування важкохворих дітей.

«Моя священича совість та християнська мораль не дозволяє мені давати відповіді на ваші запитання», - так відповідав Блаженний Мученик службам НКВД у в’язниці, незважаючи на часті тортури, кожного разу, як тільки звучали запитання, відповідь, на які могла нашкодити комусь... Архіви, які залишили нам ті ж спецслужби, сьогодні є свідченням і справжнім прикладом для нас у наслідуванні святості. Тому я дуже радий, що сьогодні я можу побувати тут, на землі блаженного Симеона», - зазначив владика Діонісій під час візиту!