Владика Діонісій відвідав одну із парафій УГКЦ в Бразилії
  • Пон, 20/03/2017 - 19:47

19 березня 2017 р., у Хрестопоклонну неділю, владика Діонісій, Апостольський Візитатор для українців в Італії, відвідуючи своїх рідних в центрі та на півночі штату Парани (Бразилія), на запрошення ієромонаха Януарія Лукавого, ЧСВВ, мав нагоду відслужити Божественну Літургію у місцевості званій «Віла Бурей» (Vila Burey), яка належить до Пітанської парафії, що у Прудентопільській єпархії УГКЦ.

На початку від імені громади Архієрея привітали президент громади п.Тома Мельник разом з наймолодшими парафіянами, вручивши йому хліб-сіль та квіти. Після цього владика Діонісій очолив Архієрейську Божественну Літургію. З єпископом співслужив ієрм. Януарій Лукавий, місцевий душпастир, який при кінці Літургії висловив слова подяки владиці Діонісію за візит і Боже слово.

Під час проповіді Апостольський візитатор коротко розповів про своє служіння серед українських іммігрантів в Італії та Іспанії, а також про важку ситуацію в Україні у зв´язку з зовнішньою агресією. Згодом проповідник поділився духовними роздумами про Хрестопоклонну неділю: «Зректися себе і нести свій хрест разом з Ісусом… Ісус поніс свій хрест раз на завжди, але ми маємо нагоду нести наші хрести разом з ним повсякчас (наші болі фізичні, моральні, а навіть духовні). І жодний наш біль не є чужим для Ісуса Христа. Але найголовніше те, що коли ми несемо разом з Ісусом наші хрести, то ми також дійдемо разом з Ним і до воскресіння».

Владика Діонісій повертається до Рима 31 березня.