Владика Діонісій з душпастирським візитом відвідав українську громаду північно-італійського міста Павія
  • Втр, 10/05/2016 - 08:55

У Томину, провідну неділю, 8 травня 2016 р., Владика Діонісій Ляхович, Апостольський Візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії, з душпастирським візитом відвідав громаду північно-італійського міста Павія.

Окрім святкування престольного празника українського парафіяльного храму святого великомученика Юрія Переможця, у цей день в Павії святкували також День Матері.

Владика Діонісій очолив уростисте архієрейське богослужіння. У своїй проповіді Архієрей привітав італійських гостей та влучно зазначив важливість прикладу подвигу святого Юрія для кожного з нас у боротьбі з "лукавими зміями" нашого часу: «Святий Юрій, званий змієборцем, що вбиває отого змія, що пожирає молодих хлопців і дівчат. Ми сказали, що то легенда, але має сильне символічне значення. І сьогодні є змії, що пожирають молодих хлопців і дівчат. Який то може бути великий змій війни, що вже пожер приблизно 10 тисяч людей на Сході України. Який то може бути змій наркотиків, проституції, алкоголю, що сьогодні пожирає тисячі молодих людей…».

По закінченню Божественної Літургії парафіян відвідав також новий єпископ Павійської єпархії Монсеньйор Коррадо Сангвінетті. Обидва Владики спільно наголосили на проблеми, які переживає наша Батьківщина у цей важкий час та разом уділили архиєрейське благословення всім присутнім. Зокрема Монс. Коррадо згадав про Патріарха Йосифа Сліпого, з яким мав нагоду познайомитися у Римі, будучи ще студентом.  

Після відправи всі були запрошені на концертну програму, що приготувала молодь парафії та учні парафіяльної школи святого Юрія. Після виступу кожна мама отримала символічний подарунок, зроблений з любов’ю найменшими парафіянами та їх матусями для всіх, кого Господь обдарував великим даром материнства.

На закінчення свята всіх чекав спільний святковий стіл.

Проповідь Владики Діонісія з нагоди престольного празника громади УГКЦ м. Павія імені святого великомученика, побідоносця і чудотворця Юрія