Владика Діонісій здійснив душпастирський візит до церковних громад УГКЦ м. Равенни та м.Ріміні
  • Втр, 19/04/2016 - 21:34

У суботу, 16 квітня 2016 року, Владика Діонісій здійснив душпастирський візит до церковної громади УГКЦ м. Равенни, а в неділю, 17 квітня, до громади УГКЦ м.Ріміні. Обидва візити відбулися на запрошення капелана громад о.Віктора Двикалюка із клиру Бучацької Єпархії та були присвячені для проведення постсоборових зустрічей про «Живу парафію».

У своїх проповідях на основі Євангелія від Івана (Глава 17) Владика Діонісій ділився духовними роздумами про молитву Ісуса до свого Отця, якого він слухав і це було його щоденне відживлення духа після цілоденної проповіді і ходження з міста до міста, лікуючи хворих тощо. «Христос часто шукає тиші, щоб послухати свого Отця. Не раз відчалюючи на озері далеко від берега, ще іншого разу, ідучи на гору Тавор. А найяскравіше це помітно в Оливному городі, неподалік від Єрусалиму. А Отець інколи дуже вимогливий. Слухаючи свого Небесного Отця, Ісус потіє кров’ю, але каже: «Хай буде не моя, а твоя воля, Отче»! І такої молитви Ісус навчив своїх учнів, що є основою всіх інших молитов. Ісус Христос приносить у цей світ небесний спосіб життя, де три Особи, а один Бог; три Особи, а одна любов, яка їх єднає, тому Бог один у любові. І цей спосіб життя ми покликані відображати на землі. На те ми охрещені в Ім’я Отця і Сина і Святого Духа, і так ми робимо знак хреста, кажучи: «в Ім’я Отця і Сина і Святого Духа», - наголосив Владика Діонісій.

По завершенні богослужіння в обох громадах Апостольський візитатор провів постсоборові конференції про всі складники «Живої парафії», закликаючи, між іншим, до формування біблійний гуртків, до дияконії – служіння ближньому. Йшлося не тільки про матеріальну, підтримку, але перш за все - духовну, підтримку ближнього у важких хвилинах життя: упадку і розчарування. Окрему увагу Архієрей зосередив на темі місіонерства, до якого покликані не лише духовні особи, а усі без винятку християни, закликавши присутніх свідчити про християнське життя для своїх співвітчизників, яких можна найчастіше зустріти по різних парках в італійських містах.

Конференція завершилася діалогом із вірними стосовно календарних стилів, обрядовості і багатьох аспектів віри. На завершення Апостольський візитатор роздав усім присутнім подарунки: молитовники, образки Гошівської Богородиці і медальйони.

У місті Равенна вкінці відбулося також посвячення нового фелону, подарованого однією жертводавицею, з побажаннями ще більшого розвитку місцевої української спільноти.

На завершення в обох громадах усі вірні дякували Владиці за його душпастирський візит, молитви і батьківську любов.