Владика Діонісій здійснив душпастирський візит до українських громад у Чекано та Фрозіноне
  • Втр, 03/04/2018 - 09:47

У Квітну неділю владика Діонісій, апостольський візитатор для українців греко-католиків в Італії, на запрошення капелана о.Михайла Соляника здійснив душпастирський візит до двох громад у регіоні Лаціо, в провінції Фрозіноне (90 км. на південь від центру Риму).

О 13-ій годині владика Діонісій відвідав громаду у містечку Чекано, де українська громада збирається щонеділі у старовинному храмі святого Севастіяна. Заснував її ще покійний о.Василь Поточняк, а згодом її обслуговували ієромонахи Онуфрій і Лука, Студитського Уставу, о.Петро Немиш, о.Михайло Соляник. Засновниками спільноти були пані Анна Щедрик, Леся Стиранка, Марта Дудаш та Марія Дидик. 

Опісля владика Діонісій очолив Архієрейську Літургію у храмі Пресвятої Родини у місті Фрозіноне, де душпастирське служіння розпочинав о. Михайло, і громада поступово збільшується.

Після читання Євангелія владика ділився роздумами над змістом Квітної Неділі, наводячи слова Папи Франциска, що в цьому святі «перетинаються історії радості та страждання, помилок та успіху, які є частиною щоденного життя християнина, коли чітко видно, що радість, викликана Ісусом, для декого була причиною збентеження і роздратування», і зрештою завершилося засудом Ісуса на розп´яття. Проте приходить День воскресіння, перемоги Ісуса над смертю, в якій беруть участь ті, що увірили і охрестились в ім´я Ісуса. 

Вірні громад Формії, Чекано і Фрозіноне вдячні о. Михайлові за організацію їхнього душпастирського життя.

Проповідь владики Діонісія