Владика Дмитро провів зустріч голів Комісій у справах родини
  • Срд, 19/10/2016 - 13:53

Зустріч голів Комісій у справах родини з владикою Дмитром (Григораком) відповідальним за Комісію у справах родини в УГКЦ, єпархом Бучацьким, відбулася 18-19 жовтня 2016 р. Б. в єпархіальному управлінні в м. Чорткові.

У рамках зустрічі владика Дмитро поділився висновками із Синоду єпископів, який відбувся нещодавно, а також обговорювалися питання щодо нових напрацювань і проектів самої Комісії на наступний рік.

Крім того, учасники зустрічі мали нагоду поспілкуватися з чоловічою спільнотою «Братство Святого Йосипа», зокрема з п. С. Білецьким та п. Р. Грабовецьким, які і очолюють братство Йосипа на парафіях у м. Чорткові.

Як функціонує чоловіча спільнота, які основні напрямки та, що ставить собі за мету розповідав п. Сергій. Після перегляду фільму «Місійний дух братства» відбулася дискусія, під час якої кожен бажаючий міг поставити цікаве питання.

На сьогоднішній час Церква, зокрема дотичні до конкретної теми Комісії, стараються розробити план, як задіяти чоловіків та активізувати їхню діяльність при парафії, як формувати у сучасному чоловікові-християнинові образ і подобу Божу, допомогти йому бути відповідальним батьком і прикладним сім’янином.

«Це не є легко, але це є можливо», - засвідчували другого дня самі учасники Братства.