Владика-емерит Андрій Сапеляк візьме участь у цьогорічній Успенській прощі до Унева
  • Пон, 24/08/2015 - 20:40

Цьогорічна проща є присвячена словам Слуги Божого Праведного митрополита Андрея Шептицького, з якими він звернувся до учасників Зїзду "Українська молодь - Христові", який відбувся у 1933 році - "Будьте вірними Христові!". Передбачаючи лихоліття, які надходять, Митрополит вирішив приготувати до них передовсім молодь, на плечі якої повинно було спасти завдання пронести крізь терна часу знамено перемоги. Це приготування тривали кілька років. Його ціллю було закоренити в серцях молодих людей зерно Христової віри. І це зерно віри проросло, його не заглушила навіть тоталітарна рядянська система. Завдяки тоді засіяним зернам віри на зорі незалежності ми отримали великий духовний здвиг Народу.

Серед людей, які памятають ті події, був теперішній Владика-емерит Андрій Сапеляк, якого митрополит Андрей спеціально поблагословив на студії до Риму, і, як він сам стверджує, що те його благословення допомогло йому стати священиком, а згодом єпископом. Погляд Митрополита Андрея наскільки йому закарбувався у память, що "цей погляд і ця радість супроводжували мене ціле моє життя". Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук повідомляє о. Юстин Бойко (студит).

Саме Владика Андрій три дні буде промовляти до прочан, які йтимуть до Унівської Лаври своїм словом і молитвою у місцях нічлігу прощі, а також благословить на прощу у храмі св. Арх. Михаїла у Львові (вул. Винниченка, 22).

Скоро Владика святкуватиме свій 96-літній ювілей!