Владика Гліб Лончина провадив реколекції для сестер Служебниць НДМ у м. Надвірна
  • Пон, 17/08/2015 - 10:12

У реколекційному домі сестер Служебниць НДМ у м. Надвірна з 9 по 16 липня 2015 року відбувалися реколекції. Учасницями реколекцій були сестри Служебниці. Усім, хто брав участь у цих реколекціях, під проводом Преосвященнішого Владики Гліба Лончини, було спокійно і затишно. І не даремно! Адже сестри перебували на надзвичайній горі, на Таворській горі! Тому кожна учасниця, разом із апостолом Петром, могла б сказати: «Господи, добре нам тут бути!».

Напередодні великого празника Преображення Господнього, Владика Гліб обрав провідною темою саме цю подію. З неабиякою любов’ю і мудрістю він намагався ввести усіх учасниць реколекції у це Боже таїнство. У щоденній науці Владика Гліб показував у всіх діях Ісуса, його велич і любов до нас, людей. Розглядаючи глибше подію Преображення, допомагав перенести особливості того, що відбувалося на горі у наше буденне життя. Дуже часто і ми, перебуваючи з Господом, поводимося подібно до апостолів: почуваємося «змореними сном», збентеженими, наляканими. Тобто відчуваємо все те, чого досвідчили учні на Таворській горі: дивне світло, розмова пророків, якийсь голос із неба. У нашому житті також є багато незрозумілих для нас речей, багато різних досвідів як радісних так і сумних. І тільки завдяки Божому світлу ми здатні прийняти і повірити, що все в житті має сенс. Тільки Христос приходить і роз’яснює все, звільняє і дарує радість життя.

Преосвященний Владика невтомно повторював, що нам потрібно навчитися повсякчас пам’ятати про Господа. У всіх справах навчити покладатися не на себе, а на Господа. У клопотах, радощах, кожної миті єднатися з Христом, цілковито жертвувати Йому своє життя.

Час реколекцій – це час тиші і єднання з Богом. Владика Гліб з великою наполегливістю заохочував усіх сестер звернути увагу на свою молитву, радив затримуватися на словах, щоб вони проникали наше серце і душу. Бо саме тепер Ісус дає нам приклад правдивої молитви. Сестри приглядалися в сяюче обличчя Преображеного Ісуса, щоб могти побачити Його славу, щоб дозволити Йому віддзеркалитись у своєму житті.

На завершення духовних вправ 4 новички склали свої перші тимчасові обіти. Сестра Віра Герман, с. Анна Шабля, с. Юстина Іванчук та с. Тимотея Витрикус заявили, що будуть наслідувати Христа, преображаючись у Нього у своєму служінні. Також шість сестер відновили свої тимчасові обіти, ще раз показуючи, що хочуть іти за Господом та дарувати своє життя потребуючим. Спільнота Служебниць молиться, щоб сестри, склавши свою посвяту, були вірними Богові та несли Його світло, любов та благодать для усіх дітей Христової Церкви.

с. Віра Герман