Владика Ігор про священномученика Йосафата: «Він в усіх вбачав Божих дітей»
  • Срд, 26/11/2014 - 17:15

25 листопада, у день празника священномученика Йосафата, Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, завітав до храму отців редемптористів, що у Львові, аби помолитись разом з нагоди храмового празника та стати учасником непересічної для спільноти події.

Це освячення Хресної дороги у парку, поряд з храмом (вул. Замарстинівська, 134), яке звершив Владика Ігор.

Під час відвідин Митрополит Ігор також очолив Божественну Літургію та виголосив проповідь.

Архиєрей застановив присутніх над духовним подвигом священномученика Йосафата: «Він своєю праведністю допомагав багатьом людям приходити від розділених - до з’єднаної Церкви зі Святим Престолом у Римі».

Також проповідник, розповідаючи про життя святого, сказав: «Любив молитися у церкві із народом, вимолював та кормив свого духа Божими дарами через моління Всеношної, Утрені та святої Служби Божої. Святий Йосафат був незломного духа, бо постійно спілкувався з Богом на молитві, був переконаний про правильність своїх дій».

«Святий не бачив противників, він в усіх вбачав Божих дітей, яких необхідно привести до Господа. Святитель не розділяв нікого, лише трудився над спасінням людських душ. Відділених осіб від святої Церкви, вважав ще незрячими та недозрілими до з’єднання у святій та соборній Церкві, не гнівався на них й не відштовхував нікого жодним поганим словом від поєднання з Богом. Старався усіх об’єднувати під прапором Ісуса Христа», -сказав Владика Ігор.