Владика Ігор Возьняк закликав львів’ян до покаяння у Рік милосердя
  • Суб, 12/12/2015 - 12:10

З 13 грудня на Львівщині розпочинається Рік милосердя. Це особливий час, коли людина може отримати повне відпущення гріхів. Протягом певного часу будуть відчинені святі двері у шістьох церквах Львівської області.

Про це сьогодні  у каплиці ЛМР під час дискусії про відповідальність у сучасному світі повідомив архиєпископ і митрополитом Львівський УГКЦ владика Ігор, передає кореспондент IA ZIK.

За його словами, це особливий рік, коли вірні можуть покаятись та отримати відпущення усіх гріхів через прийняття святих тайн. «Під час року Божого милосердя на Львівщині будуть відчинені святі двері у шістьох церквах – собор св.Юра, гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла та церквах УГКЦ у с. Прилбичі, с. Страдч, м. Глиняни та с. Новосілки», - зазначив владика Ігор Возьняк.

У храмах віряни зможуть посповідатися, запричаститися та помолитися.

«Ми також до кінця взнаємо про всі умови відпущення гріхів. Додатково випишемо їх на сайті УГКЦ. Варто зрозуміти, що це не механічний перехід від гріховного стану до очищення. Це, перш за все, покаяння та примирення з Богом. Господь завжди готовий простити людині більше, ніж вона скоїла. Він радше готовий її нагородити, а ніж покарати», - наголосив митрополит.

Він також повідомив, що у неділю, 13 грудня, у соборі св. Юра відбудеться офіційне відкриття Року милосердя на Львівщині.

Зазначимо, що 11 квітня 2015 року папа Франциск оголосив про святий Рік милосердя, який буде тривати з 8 грудня 2015 р. до 20 листопада 2016. Протягом цього часу будуть відчиненими святі двері у чотирьох папських базиліках. Ювілейний рік  – це особливий рік, в якому святіший отець закликає вірних до покаяння та отримання відпуст гріхів через прийняття святих тайн.