Владика Ігор взяв участь у відкритті виставки «На пошану основнику», присвячену Митрополитові Андрею Шептицькому
  • Птн, 31/07/2015 - 10:40

30 липня 2015 року в Національному музею імені Андрея Шептицького у Львові (вул. М. Драгоманова, 42) урочисто відкрили виставку «На пошану основнику», приурочену до 150-річчя від дня народження фундатора музею, визначного церковного та культурно-громадського діяча, Митрополита Андрея Шептицького та 110-літтю заснування ним Церковного музею (з 1911 року – Національний музей у Львові).

«Події останнії місяців, різноманітні збурення окремих груп людей проти спорудження пам’ятника та реконструкції площі, привернули увагу громадскості до постаті славетного генія УГКЦ - Митрополита Андрея. Люди почали більше цікавитися: А хто ж то є - Митрополит Андрей Шептицький? - Сказав під час відкриття виставки Владика Ігор і додав, - особи такого рівня важко знайти в історії нашого народу. Прикладом свого життя він вказав нам шлях, яким треба йти до мети».

Митрополит Ігор наголосив: «Велетень духа у простоті і щирості служив українському народу». Насамкінець Владика Ігор зазначив: « Рік, у якому вшановуємо пам'ять Митрополита, у мистецьких творах, виставках та урочистих академіях дає змогу ще більше відкривати особливості його життя і подвигу».

Варто пригадати, що ця виставка органічно увійшла в програму ювілейних заходів, що відбуваються з нагоди 150-ліття від дня народження праведного Андрея. Виставка триватима до 31 грудня цього року.