Владика Іреней Білик передав українській парафії мощі Верховних Апостолів свв. Петра і Павла
  • Чтв, 29/09/2016 - 00:06

Під час перебування на Синоді Єпископів УГКЦ в Брюховичах, Владика Іриней Білик, Канонік Папської базиліки Санта Марія Маджоре, у Василіянському інституті філософсько-богословських студій імені Митрополита Йосифа Вельямина Рутського, передав мощі Святих Верховних Апостолів Петра і Павла для однойменної парафії с.Кропивник, яка знаходиться на самому кордоні з Польщею.

Грамоту Владики зачитав Ректор о. д-р. Пантелеймон Трофімов, ЧСВВ:

«З Апостольської Столиці, з Вічного Міста Риму, передаємо на постійне перебування для храму Святих  Апостолів Петра і Павла с.Кропивник Добромильського деканату   Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ мощі Святих Верховних Апостолів  Петра  і  Павла для привселюдного почитання та отримання обильних  Ласк і потрібних благодатей Божих за їх заступництвом.

Дано в Римі при Папській базиліці Санта Марія Маджоре,

в празник Святого рівноапостольного Володимира, князя Київського,

28 липня 2016 року Божого.

В цей час відбулася ще одна небуденна подія - освячення та передача для літургійного служіння в цьому храмі Святого Євангелія за благодійністю п. Михайла Мосія.

Для цієї історичної події - передачі безцінних довгоочікуваних святих реліквій прибув настоятель храму Святих Апостолів Петра і Павла с. Кропивник о. Іван Герасим’юк в супроводі добродія парафії п. Ігора Андрухіва.

Нехай же «теперішня місія» Святих Верховних Апостолів Петра і  Павла зі Святим Євангелієм до цього героїчного і багатостраждального куточка нашої Батьківщини, який у всі часи атеїстичної диктатури, відзначався вірністю Апостольській Столиці і національною свідомістю, допоможе нам наслідувати Верховних Апостолів у їх беззастережному служінню Христові і Його Євангелію та безкомпромісній боротьбі проти негативних диявольських проявів брехні, корупції та насильства, які наступають на наші душі та на нашу Батьківщину, особливо в теперішній час військової агресії.