Владика Михаїл (Бубній) із пастирським візитом відвідав парафію у м. Євпаторії
  • Нед, 16/10/2016 - 11:24

14 жовтня 2016 року Божого, владика Михаїл (Бубній), Екзарх Одеського та Адміністратор Кримського екзархатів УГКЦ, із пастирським візитом прибув на парафію Покрови Пресвятої Богородиці м. Євпаторія, з нагоди храмового свята.

На подвір’ї римо-католицького храму святого Мартина архиєрея зустріла численна євпаторійська громада вірних та представники кримських парафій, що прибули на святкування, а також священик та вірні грецької церкви Константинопольського патріархату. Запашним короваєм і сердечними побажаннями вітали владику  діти та парох о. Богдан Костецький.

Архиєрейську Божественну Літургію очолив владика Михаїл (Бубній) у співслужінні з Єпископом-помічником Одесько-Сімферопольської дієцезії РКЦ владикою Яцеком Пилем, ОМІ та духовенством двох обрядів.

Після прочитаного Євангелія Адміністратор Кримський  виголосив проповідь про необхідність життя з Богом і у Бозі, наголосивши на головних духовних цінностях, які потрібні для досягнення святості і вічного життя. Єпископ підкреслив, що образ Покрови Пресвятої Богородиці, яким вона покрила всіх людей у Влахернському храмі — це образ її заступництва за нас у сьогоднішні нелегкі та неспокійні часи. На завершення проповіді владика Михаїл заохотив усіх вірних молитися до Пресвятої Богородиці, щоб вона вимолила у Господа потрібних ласк для усіх кримчан.

Після завершення богослужіння архиєрей привітав о. Богдана та вірних з храмовим святом та подякував усім парафіянам за стійкість у вірі та любов до своєї Церкви, що попри всі бурхливі події  вистояли і зберегли віру.

Відтак о. Григорій Палига,ЧНІ зачитав грамоту від імені Адміністратора Кримського на право носіння отцем Богданом Костецьким хреста з прикрасами за трудолюбиве служіння в Кримському екзархаті.

В свою чергу протопресвітер Кримський, місіонер Божого Милосердя протоієрей  Богдан Костецький подякував достойному гостеві за присутність та вручену нагороду. « Кожна людина у своєму житті щось ігнорує, а чомусь імпонує. Ваша присутність, дорогий владико уже другий рік підряд на нашому престольному празнику, є свідченням того, що Ви нам імпонуєте. Ваша любляча посмішка, архиєрейська поважність, монаша простота та ангельська радість спонукає нас сьогодні до справжньої християнської досконалості, до впевненості у розбудові нашої церкви в Криму» - сказав отець Богдан.

Від імені боголюбивих парафіян зі словами вдячності до обох єпископів звернувся церковний староста Покровського храму м. Євпаторії п. Андрій Серветник, який подякував владикам за духовну поживу, що її отримали вірні цього дня. Для п. Андрія та його родини це було особливе свято,оскільки його донечка - Анна Серветник вперше урочисто приступила до Святої Тайни Сповіді та Причастя.

На обличчях людей можна було легко побачити почуття радості. Одягнені у вишиванки та національне вбрання усі молільники були запрошені на святкову трапезу приготовану парафіянами.

Прес-служба Кримського екзархату