Владика Михаїл (Бубній) зустрівся зі студентами Папської Колегії у Римі
  • Чтв, 22/06/2017 - 10:04

16 червня, напередодні Всеукраїнського Паломництва до гробу святого Йосафата у Базиліці святого Петра у Ватикані, владика Михаїл (Бубній), екзарх Одеського екзархату та о. Микола Слободян, судовий вікарій, відвідали Папську Українську Колегію святого Йосафата в Римі.

Завітавши до колегії, владика Михаїл разом з о. Миколою привітали о. Теодосія Греня, ЧСВВ, з яким разом навчалися на факультеті канонічного права в Папському Східному Інституті, із захистом докторської дисертації та зустрілися зі студентами.

Під час зустрічі Екзарх Одеського екзархату розповів про те, яким сьогодні повинен бути апостол і в приклад привів душпастирську діяльність на південних теренах УГКЦ, а саме якою важливою є присутність священика між вірними. о. Микола представив структуру курії екзархату, актуальний стан душпастирської діяльності та перспективи розвитку. 

Наступного дня у колегіальній каплиці владика Михаїл (Бубній) очолив Архиєрейську Божественну Літургію. Коментуючи євангеліє, Кир Михаїл звернув увагу на те, що у світі є спокуса осуджувати інших: діти - батьків, студенти - викладачів, народ - владу. Потрібно не приймати цю спокусу, "а перш ніж шукати скалки в оці свого ближнього, побачити колоду у своєму оці". На завершення проповіді владика Михаїл побажав студентам, щоб вони були тими, хто міняє обличчя світу.