Владика Михаїл (Колтун) очолив Божественну Літургію у Перемишлі (Польща), з нагоди відзначення Свята української національної пам’яті
  • Втр, 05/06/2018 - 13:01

Цьогорічне Свято української національної пам'яті розпочалося молитвою у Кафедральному Соборі УГКЦ св. Івана Хрестителя у Перемишлі. Божественну Святу Літургію очолив Владика Михаїл Колтун – Єпископ Сокальсько-Жовківської Єпархії, одночасно капелан Українського Віська. У Літургії співслужили: архиєпископ Іван Мартиняк та отець митрат Богдан Степан – протосинкел і парох Перемишля, отець Володимир Коткевич – протосинкел Сокальсько-Жовківський, отець Степан Макар – синкел Сокальсько-Жовківський, отець Василь Дяків – канцлер Сокальсько-Жовківський, отець Павло Рогунь - канцлер Перемисько-Варшавський, отець Христофор Блажеєвський – парох Ярослава, отець Борис Гороховський – капелан Українського Війська, отець Володимир Ващук – капелан Українського Війська, отець Віталій Лупій, отець Антоній Яцура ЧСВВ, отець диякон Ігор Лемик. 

У своїй проповіді Архиєрей говорив про  живу Церкву, головою якої є Ісус Христос, який напоумляє, щоби ми йшли вперед і не боялися чинити правду і те чого Він навчає. Нашим завданням є – Ідентифікувати Церкву як живу, в якій є живі і померлі, в якій є Бог, Який дає життя.

По звершенні Божественної Літургії всі попрямували до сусіднього села Пикуличі, на військовий цвинтар, аби спільно помолитися за усопших воїнів УГА та УНР.

До Собору Святого Івана Хрестителя у Перемишлі прибули делегації з Польщі та України: Микола Ярмолюк – радник Посла України у Польщі, Василь Павлюк – Генеральний Консул України у Любліні, Максим Музичко – Консул України з Кракова, Олександр Бачик – Почесний Консул України в Перемишлі, Олег Синютка Голова Львівської Обласної Державної Адміністрації з двома заступниками, Олександр Ганущин – Голова Львівської Обласної Ради, Євген Чолій – Президент Світового Конгресу Українців, Петро Тима – Голова ГП ОУП, Володимир Середа (товариство «Надсяння») та Соломія Риботицька (товариство «Надсяння»), Були присутні члени товариств Надсяння, Лемківщина, Любачівщина.

СВІТЛИНИ

На спільну молитву до Собору прибули польські делегації: Вальдемар Шумни – представник Маршала Підкарпадського Воєводства, Малгожата Майка Онишкєвіч – Представник Воєводи Підкарпадського, Януш Гамрищак – віцепрезидент міста Перемишля.