Владика Михаїл (Колтун) освятив каплицю на передовій
  • Нед, 26/04/2015 - 14:55

Владика Михаїл (Колтун), керівник Департаменту УГКЦ з питань душпастирства у силових структурах у Новоайдарівського району Луганської області, на передовій, освятив каплицю, яку побудували самі військові з 24 бригади.

«Завдання для нас усіх сьогодні – оборона Батьківщини. Для оборони Батьківщини тут працює Бог і люди. І завдання капелана уприсутнити Бога для військових у їхньому-нашому змаганні, їхньому житті. Бо коли ворог дивиться на тебе важко збагнути присутність Бога… Головна присутність тут Церкви – бути свідченням між людьми», - зазначив у коментарі Департаменту інформації УГКЦ єпископ.

Владика відзначив, що військові побудували каплицю не тільки для себе, а й для місцевих жителів, бо в їхньому селі ніколи не було церкви. Крім того, поруч з каплицею військові побудували дитячий майданчик. Також поставили лавочки.

Військові самі висловили бажання, щоб владика Михаїл (Колтун), керівник Департаменту УГКЦ з питань душпастирства у силових структурах освятив їхню каплицю.

Співслужили єпископу військові капелани о. Любомир Яворський, та о. Орест Сало, який служить тут капеланом майже рік.

Місцеві жителі також брали активну участь у побудові каплиці, зокрема будівельними матеріалами. «І дуже було зворушливим, що на освячення каплиці прийшло дуже багато місцевих людей, в яких були сльози на очах під час освячення», - зауважив військовий капелан о. Любомир Яворський.

Варто відзначити, що це вже друга стаціонарна каплиця в зоні АТО, побудована нашими військовими, яку освячували священнослужителі УГКЦ.