Владика Михаїл очолив Хресну дорогу вулицями м. Балти
  • Суб, 08/04/2017 - 11:10

«Візьми свій хрест і йди за мною …»

(Мр.8:34)

6 квітня 2017 року Божого відбулась Хресна дорога центральними вулицями м. Балти. Очолив Хресну дорогу Екзарх Одеського та адміністратор Кримського екзархатів владика Михаїл (Бубній). У ній взяли участь духовенство Миколаївського деканату, представники освітніх та медичних закладів, військові, волонтери, діти й численні городяни.

Розпочалася Хресна хода від каплиці Покрови Пресвятої Богородиці (вул. Любомирська) і завершилася освяченням хреста на місці виділеному громадою міста під будову храму.

Для цієї молитовної ходи було виготовлено дерев’яний хрест, який несли учасники Хресної Дороги. Кожна стація була особливою і заставила багатьох роздумувати над стражданнями і смертю Христа, а також спогадами з життя блаженного Кир Василія Величковського. Під час кожної стації о. Андрій Сирко, парох парафії, запрошував почергово до несення хреста молодь, учасників АТО, дружин, матерів військових, волонтерів, вчителів, медиків, прихожан РКЦ та дітей. 14 стацій дали можливість пройти разом з Ісусом Христом його Хресний шлях, перейнятися нелегким архипастирським служінням блаженного Кир Василія, його тривогами і відчути його душевний біль за долю нашого народу, знущання перенесені в концтаборах й непохитну віру у тріумф добра над злом.

Хресну дорогу молитовними розважаннями та духовними піснями провадили семінаристи Львівської духовної семінарії Святого Духа. Учасники Хресної ходи молилися за мир в Україні, за всіх бійців на Сході, хто береже та захищає рідну Україну від московського окупанта.

«Сподіваємося, така молитовна хода, буде й надалі практикуватися у вашій спільноті, вашій парафії, оскільки відіграє неабияку роль, насамперед, у єднанні людей і Церков різних конфесій, а також подає розуміння Христових мук і співстраждання разом із Спасителем, який нас відкупив. Віримо і в те, що ця Хресна Дорога буде зцілювати наші душевні рани, які так пронизують нашу душу» - наголосив владика Михаїл.

На закінчення Хресна дорога, Преосвященний владика Михаїл, освятив Хрест та місце під будівництво майбутнього храму Покрови Пресвятої Богородиці.

Хресна дорога залишила незабутній слід у житті кожного парафіянина, адже сюди прийшли ті, хто прагне пошуку дороги до Господа нашого Ісуса Христа, ті, хто має бажання співучасті і допомоги іншим у важкі хвилини життя, хто прагне стати сам на сам з собою, щоб зазирнути у свою душу і перепросити Бога за власні гріхи.