Владика Михаїл Колтун запросив на Різдвяну коляду представників силових структур України
  • Чтв, 24/01/2013 - 00:00

23 січня у Храмі Св. Василія Великого у Києві відбулася зустріч керівництва Департаменту Патріаршої Курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України з представниками Міністерства оборони України, Генерального штабу Збройних Сил України, Міністерства Внутрішніх Справ, Внутрішніх військ МВС України, Спілки ветеранів Афганістану Шевченківського району, Професійної спілки атестованих працівників органів внутрішніх справ України.

 

Усі запрошені неодноразово відвідували святі місця Європи та світу разом з Владикою Михаїлом (Колтуном), керівником Департаменту: це і паломництво до Люрду, проща до Святої Землі, Ченстохова та Зарваниці, - організовані Департаментом. "Після того, як ми з вами подолали не одну тисячу кілометрів в одному автобусі та надихнулися відвідинами святих місць, поспілкувалися, оновили й наситили своє духовне життя новими враженнями, - ми завжди залишаємося паломниками", - підкреслив Владика Михаїл.

 

На початку зустрічі Владика прочитав молитву та поблагословив кутю на столі, а гості заколядували різдвяних колядок. Допомагала провадити вечір Оксана Стебельська - керівник Вокально-інструментального ансамблю "Українські барви".

 

До Храму завітав хор Патріаршого собору Воскресіння Христового, який виконав загальновідомі, а також декілька старовинних гуцульських колядок. Гостей розважив сучасний ляльковий віршований вертеп, організований за оригінальним сценарієм членів ТУСК "Обнова".

 

Під час святкової трапези гості мали нагоду поспілкуватися та виступити зі словом. Різдвяні колядки та щедрування створювали незабутню атмосферу українського свята, а віншування від Владики Михаїла знайшли відгук у серцях паломників.

 

Прес-служба Департаменту капеланства