Владика Степан Меньок освятив перший храм для греко-католиків у Запорізькій області
  • Птн, 11/10/2013 - 10:04

6 жовтня владика Степан Меньок, Екзарх Донецько-Харківський УГКЦ, у місті Лазурне (Запорізько-Дніпропетровський деканат) освятив перший храм для греко-католиків у Запорізькій області.Новоосвячена церква називатиметься храмом Вознесіння Христового, повідомив Департаменту інформації бр. Павло Савка. Святиню звели завдяки старанням отця Петра Керніцького, який опікується парафією в Лазурному, Мелітополі та селі Снігурівка (у Снігурівці храм тільки будується).

Під час своєї проповіді до вірних єпископ Степан наголосив на важливості храму в житті спільноти. Адже ще недавно вірні УГКЦ в цій місцевості не мали змоги належно молитися в церкві та приймати Святі Тайни.

Говорячи про вірних, з яких складається спільнота парафія, владика зауважив, що кожен вірний є майбутнім для парафії, відповідно, й усієї Церкви. Бо юний греко-католик, дивлячись на своїх батьків, вчитиметься молитися і жити з Христом.

Донецько-Харківський екзарх закликав парафіян щодня «жити Господом, ставати свідками Його любові та бути світлом для світу».

На освячення храму Воскресіння Христового приїхали брати з Київської Трьохсвятительської духовної семінарії разом із отцем-префектом Віталієм Храбатином, семінаристи Дрогобицької семінарії та члени спільноти «Матері в молитві» із Закарпаття.

Департамент інформації УГКЦ