Владика Степан (Меньок) у Камянському
  • Втр, 30/08/2016 - 11:56

Наша Церква має величезне переображення. Вона  розвивається і йде на Схід. Та як важко нам преобразити наше суспільство! Щоби переобразити Україну потрібно кожному із нас переобразитися. Щоби це сталося, нам потрібно день розпочинати вранішньою молитвою і завершувати його вечірньою моливою і виховувати дітей в християнському дусі.

На цьому наголосив владика Степан, Екзарх Донецький УГКЦ, під час проповіді на Архиєрейській Божественній Літургії в парафії Преображення ГНІХ, що в м. Кремінне на Дніпровщині.

Проповідник зазначив, що людська природа є дуже слабкою, тому Ісус, аби укріпити у вірі своїх учнів, переобразився.  Єпископ зауважив, що перший раз людина преображується в Таїнстві хрещення і стає дитиною Божою. «А  потім, протягом життя,  ми грішимо і преображуємося під час Сповіді. Також  ми преображуємося під час молитви. Коли бачимо в храмі людину, яка глибоко молиться, то її обличчя стає подібним до ангела». Наприкінці він закликав усіх молитися і просити Бога, щоби «він перемінив нас, а тоді переміниться і вся Україна».