Владика Степан відвідав із душпастирським візитом громаду УГКЦ в Приморську
  • Чтв, 20/04/2017 - 08:39

У Світлий понеділок, 17 квітня, владика Степан, Екзарх Донецький УГКЦ, відвідав парафію Благовіщення Пресвятої Богородиці в Приморську, що в Запорізькій області.

         Архиєрейську Божественну Літургію служили надворі. «Ми хотіли, аби УГКЦ в Приморську «вийшла із підпілля». Бо багато людей до сьогодні не знають про наше існування в місті», - прокоментував о. Юрій Драпак, настоятель парафії. Своїм співом прикрасили богослужіння семінаристи із Київської й Дрогобицької духовних семінарій, а також вихованці семінарії отців-редимптористів. Перехожі, які бачили, що звершується молитва надворі зупинялися й слухали. «А мені ще й таке переповідали, що навіть міська маршрутка зупинилася і люди з неї повиходили й слухали», - ділиться священик.

         Додамо, парафія почала діяти в 2011 року і віряни розпочинали молитися на відпочинкові базі. А згодом придбали стареньку хатину в якій вони й сьогодні моляться. Опікувалися парафією отці-редимптористи, а з 6 грудня 2016 року тут душпастирює о. Юрій Драпак.

          Крім цього, за словами душпастиря, перед богослужінням, перед приїздом владики, прийшли чоловік і жінка, які власноруч вишили ікону Святого Миколая. «Ці люди в нашій парафії були всього третій раз. Вони пожертвували плід своєї праці, цю красиву ікону, на парафію. Але потім, ми разом вирішили, що вони її подарують владиці Степану, коли той прибуде. Владика ж пообіцяв їм, що подарує її однойменному храму», - додав о. Юрій Драпак, настоятель парафії Благовіщення Пресвятої Богородиці в Приморську.

Руслана Ткаченко, прес-служба Донецького екзархату УГКЦ

Світлини с. Йосафати Цяпало