Владика Теодор до студентів-економістів: «Поза Богом немає свободи»
  • Нед, 26/03/2017 - 16:51

22 березня Владика Теодор (Мартинюк), Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський, прийняв запрошення адміністрації та зустрівся з студентами і викладачами Тернопільського кооперативного торговельно-економічного коледжу.

Темою зустрічі стало питання свободи та що означає бути свобідним у Бозі. Владика Теодор поділився з присутніми роздумами про свободу у світлі Христового Євангелія.

«Найбільшим даром від Бога для людини є дар свободи. Поза Богом немає свободи. Ми покликані до свободи, адже вона записана у нас на серці. Ми теж можемо робити вибір. Свобода – можливість правильного вибору між добром і злом. І тільки шляхом правильного вибору людина стає свобідною», - зазначив Владика.

Під час зустрічі Архиєрей говорив студентам про найскладніші проблеми сучасності, різні класичні приклади маніпулятивних практик, пасток, які використовуються з метою позбавити молодої людину свободи: «Господь хотів подати нам певну систему цінностей, дороговказ, який ми називаємо Божі заповіді. Неволя провадить нас до смерті, а свобода до щастя. У людини є два крила: свобода і благодать».

Вкінці директор коледжу Василь Малярчук подякував Владиці Теодору за зустріч та зазначив: «У нас в закладі є добра традиція в часі Великого Посту запрошувати на розмови духовних осіб, адже такі зустрічі мають важливе значення для духовного виховання молоді, її самоствердження і розвитку».