Владика Теодор Мартинюк благословив студентів-медиків перед навчальним роком
  • Срд, 04/09/2019 - 12:12

До лав студентів Тернопільського національного медичного університету імені І. Горбачевського цього року увійшло 1300 нових студентів, які склали урочисту обіцянку присвятити своє життя благородній справі – боротьбі за здоров’я людини.

Урочисте засідання вченої ради, присвячене матрикуляції студентів першого курсу, відбулося 30 серпня 2019 року у дворі адміністративного корпусу вишу. Про це повідомляє офіційна сторінка університету.

Урочисту церемонію посвяти у студенти було розпочато спільною молитвою та благословенням з боку духовенства Тернополя. Зокрема, єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Теодор Мартинюк привітав всіх присутніх з початком навчального року – шляхом, який має свою ціль і конкретну мету. За його словами, цей шлях веде до зростання людини. Він наголосив на тому, що покликання медичного працівника є високим і шляхетним, бо воно походить від самого Бога, адже Він вклав у серце бажання служити ближньому і тому, хто найбільше потребує людської допомоги. Владика побажав пройти шлях навчання і професійного росту з любов’ю, надією, радістю та з натхненням.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://www.tze.org.ua