Владика Теодор (Мартинюк) провів передріздвяні реколекції для дівчат колегіуму «Знамення»
  • Чтв, 31/12/2015 - 12:21

30 грудня у колегіумі «Знамення», що в с. Зарваниця, вітали Єпископа-помічника Тернопільсько-Зборівського Теодора (Мартинюка). Архиєрей прибув, щоб виголосити передріздвяні духовні науки для дівчат, які є вихованками навчального закладу.

Реколекції, які проводив для нас владика, розпочалися Архиєрейською Божественною Літургією. У проповіді Єпископ зосередив нашу увагу на словах апостола Якова про важливість терпінь, випробувань, як часу та особливої нагоди для зустрічі з Богом.

«Саме темі зустрічі були присвячені усі духовні науки впродовж цього дня, зокрема, зустрічі Христа із багатим юнаком, - розповідає директор колегіуму Анна Зварич. - Владика розкрив зміст цієї історії, провівши паралелі із сьогоденням, по-батьківськи звертався до колегіанток та працівників закладу, що у серці зроджувалися відчуття особливої близькості Бога та розуміння важливості і неповторності запрошення прожити наше життя у любові та довірі до Господа».

Друга частина реколекцій – це роздуми над уривками послань Митрополита Андрея Шептицького різних років, зверненими до молоді та такими актуальними у наш час.

Особливо цінною була для усіх учасників цих духовних наук можливість бесіди із Владикою, а також нагода у мовчанні й тиші замислитись над своїм життям, поглянути на себе крізь призму Христових слів.

Реколекції завершилися архиєрейським благословенням, уділеним особисто кожному із присутніх.