Владика Теодор очолив Хресний хід у Бережанах
  • Пон, 05/03/2018 - 12:42

Хресний хід вулицями міста Бережани очолив Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор (Мартинюк) сьогодні, 4 березня. У молитві, яка традиційно провидиться у Великий Піст, взяли участь священики Бережанського деканату на чолі з о. Михайлом Бугаєм, настоятель храму Пресвятої Трійці м. Бережани о. Іван Хрептак, представники влади, працівники медицини, культури, силових структур, діти та молодь.

Молитовний похід пройшов центральними вулицями та завершився на площі біля церкви Пресвятої Трійці. Учасники почергово несли хрест та слухали духовні розважання з релігійними піснями у виконанні семінаристів.

Молитовне дійство мало покаянний характер та, незважаючи на мороз, зібрало велику кількість вірних різних конфесій. Діти, молодь та дорослі люди розважали над Хресною дорогою Господа нашого Ісуса Христа: читали уривки страсних Євангелій, віршовані розважання, виконувалися страсні пісні.

Цього дня Архиєрей служив Божественну Літургію у храмі Пресвятої Трійці. Єпископ Теодор у пастирському слові зробив акцент на значенні Хреста Господнього у житті християнина, підкреслив, що без хреста годі сподіватися на спасіння.