Владика Теодор привітав освітян Тернопільщини з професійним святом
  • Суб, 30/09/2017 - 10:17

У першу неділю жовтня своє професійне свято відзначають працівники освіти. 27 вересня у Тернопільському обласному академічному драматичному театрі імені Тараса Шевченка вітали кращих представників галузі.

З цією нагоди Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор (Матинюк) привітав освітян краю, переказуючи привітання від імені Архиєпископа і Митрополита Василія (Семенюка).

"Бажаю, щоб кожне серце наповнилось радістю. Кожен вчитель передає не тільки знання, але передає свою душу. Ми молимось за кожного з вас, щоб ви у цей непростий час знаходили можливість і сили невтомно трудитись на педагогічній ниві. Бажаю, щоб у кожній школі панувала атмосфера миру, злагоди, любові і добра, і цінності, яких так потребують наші діти. Праця вчителя має більшу силу, ніж сила зброї. Сила вчителя є у духовній силі, якої потребує ціле наше суспільство. А в найтяжчих хвилинах завжди звертайтесь до Господа, який радо готовий допомогти».

Добрі слова та квіти призначались під час урочистостей великому покликанню – вчителю. Педагогів також привітали голова Тернопільської ОДА Степан Барна, голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук. Відтак усіх було запрошено на професійну прощу освітян, котра відбудеться 30 вересня у Марійському духовному центрі «Зарваниця».