Владика Теодор провідує військові частини та блок-пости Луганщини
  • Чтв, 20/04/2017 - 17:30

Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівький УГКЦ Теодор (Мартинюк) у ці дні перебуває з духовною місією у Луганській області. 15 квітня у каплиці Покрови Пресвятої Богородиці м. Лисичанськ Архиєрей очолив Богослужіння Великої суботи, а саме Вечірню з Літургією св. Василія Великого.

У духовному слові Єпископ, зокрема, сказав: «Свята Субота є часом тиші і молитви. Закінчилися вигуки юрби: "Розпни його!", римські воїни відпочивають, бо вони потрудилися при розп'ятті Христа, первосвященики заспокоїлися, бо вони досягнули свого. Ісус спочиває у запечатаному гробі. Жінки й особи вірні Христові перебувають у чуванні і молитві. Це таїнство тиші ми споглядаємо тоді, коли стоїмо у молитві перед виставленою у храмі Плащаницею.

На луганській землі йде війна, нині ми скеровуємо всі наші молитви до Господа, щоб він зіслав мир, бо тільки Божий мир може змінити ситуацію війни, панування ненависті і смерті. Нехай тиша Святої Суботи допоможе кожному із нас почерпнути Божого миру для нас самих, для наших ближніх, для тих, хто страждає і для тих, хто ще живе у полоні ненависті, злоби, хто ще продовжує кричати "розпни".

Кожного дня після Богослужінь Єпископ Теодор, о. Сергій Паламарчук, настоятель храму Покрови, та брати-семінаристи відвідують військові частини та блок-пости, де здійснюють службу військові з Тернопільщини. Зі собою везуть дари, які передали вірні Тернопільсько-Зборівської архиєпархії. Всі пасхальні подарунки були роздані нашим військовим, які з великою і щирою вдячністю їх приймали. Кожного разу всі разом молилися, а Владика Теодор освячував паски та інші страви і продукти.