Владика Василь (Семенюк) закликав учасників Міжнародної прощі родин мігрантів молитися в Зарваниці за мир і спокій в Україні
  • Срд, 13/08/2014 - 12:20

Митрополит Тернопільський УГКЦ владика Василь (Семенюк) привітав учасників IX Міжнародної прощі родин мігрантів із Самбора до Зарваниці і закликав їх молитися біля чудотворної ікони Божої Матері за мир і спокій в Україні.

«Ми йдемо на прощу, щоб вчитися віри та ставати свідками Бога в цьому світі, адже віра – Божий дар, особливий дар, і водночас сильний труд. Це приклад наших заробітчанських сімей, які мусили пройти багато випробувань, але віру зберегли. Це приклад вас, усіх присутніх, приклад Церкви, яка в часи переслідування дала свідчення багатьох священиків, монахів, монахинь, які віри не зреклися», - сказав владика Василь.

Митрополит Тернопільський відзначив, що прочани пройшли нелегкий шлях завдовжки 250 км під палючим сонцем, але в цій дорозі їм допомагала віра. «Віра і любов до Небесної Матері скріплювала віру у ваших серцях, і ви подолали всі труднощі. Прибувши до Зарваниці, до чудотворної ікони, відкриймо їй своє серце, свої болі, свої прохання, свою вдячність за одержані ласки, і вірмо, що вона вислухає нас. Біля чудотворної ікони молімося за своїх дітей, молімося за Україну, за мир і спокій», - закликав єпископ учасників прощі.

У Зарваниці паломники провели фестиваль мігрантської творчості.

Духівник прощі о. Антон Борис подякував організаторам фестивалю, що “щедро сіяли мистецькою діяльністю Боже Слово”. Він також звернувся до молоді, чиї батьки працюють за кордоном: «Ваші батьки тяжко трудяться, тому шануйте їх і моліться за них», - закликав священик.

Цьогорічна Міжнародна проща родин мігрантів із Самбора до Зарваниці об’єднала 425 прочан із семи областей України та 13 країн світу.