Владика Василь (Тучапець) освятив монастир Сестер Василіянок у Яворові на Львівщині
  • Срд, 14/10/2015 - 10:57

11 жовтня 2015 року Божого у м. Яворові Львівської області було посвячено новий Свято-Покровський монастир Сестер Василіянок. Чин посвячення здійснив Екзарх Харківський, Владика Василь (Тучапець),ЧСВВ у співслужінні із запрошеними священниками. 

Початок служіння Сестер Чину Святого Василія Великого у Яворові сягає 1621року. Протягом століть у цьому монастирі сестри прославляли Бога своєю молитвою та вели активну освітню діяльнисть. Тут діяла дівоча вселюдна школа, вчительська семінарія, на основі якої в 1930-х роках була утворена гімназія, а також інтернат для учениць.

В часи радянської влади сестер вигнали з їхнього монастиря і у ньому зробили лікарню.  У Яворові  залишилися тільки кілька монахинь, які працювали у лікарні, і їм виділили місце для проживання – монастирську пральню, де сестри проживали до цього часу. Будинок став тією оазою, де кожен знаходив підтримку і через молитву одержував  Божу силу  та поміч. Через те, що стара пральня вже не підлягала ремонтові, а приміщення монастиря, у якому знаходиться тепер лікарня, сестрам не повернули, з
ласки Божої та завдяки добродіям, жертводавцям та небайдужим людям збудовано нове приміщення монастиря.

Розділити з сестрами радість прийшли добродії та жителі м. Яворова, які чимало приклалися до будови монастиря.

Дяка Богові  за цей великий дар!

Прес-служба Сестер ЧСВВ